Mlekara Šabac na Ušće Eko festu 23

Tokom vikenda 16. i 17. septembra, na platou između UŠĆE poslovnih kula održan je UŠĆE EKO FEST 23, na kojem je ove godine jedan od ponosnih učesnika bila i naša Mlekara Šabac.

Kao kompanija koja pripada prehrambenoj industriji, verujemo da je podizanje svesti o temama koje se tiču održivosti i zaštite životne sredine važno za svakog pojedinca, a posebno za najmlađe generacije, kojima ostavljamo puno izazova za budućnost. Zabava je često najbolji način da se na ozbiljna pitanja skrene pažnja, a usput i nešto nauči, zbog čega smo učešće na Eko Festu videli kao priliku da na našem štandu glavni posetioci upravo budu najmlađi sugrađani, za koje smo organizovali  radionice i aktivacije tokom oba dana Festivala.

U saradnji sa mladim kuvarima iz Junior Chefs Club-a Srbije i timom magazina National Geographic Srbija, organizovali smo i realizovali pripremu najkreativnijih Topolino sendviča, crtanje veverice uz osveženje Poppy čokoladnim mlekom sa ukusom lešnika, kao i pravljenje najviše kule od reciklabilne ambalaže naših namaza – Sirka i A la Kajmaka. Najbolji crteži sa oba dana radionica biće objavljeni u predstojećem srpskom broju magazina National Geographic, a svi učesnici radionica dobili su poklone Mlekare Šabac.

Pored radionica za decu, na našem štandu se u okviru Eko Festa delila i knjiga „Deklaracija moja najbolja prijateljica“ autorke Tatjane Jovanović. Ovo je bio još jedan deo edukativnog sadržaja kojim smo hteli da se obratimo roditeljima i drugim odraslim posetiocima i skrenemo pažnju na značaj pažljivog i ispravnog čitanja deklaracija na proizvodima, posebno kada je hrana u pitanju.

Smeh, dobar provod, ali i dosta zdravog takmičarskog duha obeležili su ovaj vikend na Ušću, a deo atmosfere možete pogledati u galeriji fotografija:

Usce Eko Fest Mlekara Sabac

Ostavite odgovor