Srbija je odabrala – Sirko

Ljudi u Srbiji ne mogu da zamisle svoj život bez mlečnih proizvoda. Neizostavni su sastojak skoro svakog doručka ili užine, a kreativne domaćice će se potruditi da oni mesto nađu i u brojnim receptima za jela koja se u slast pojedu za ručak ili večeru, kao i na slavskim i drugim svečanim trpezama (možda vas za sledeću svečanu zakusku inspiriše baš neki od naših predloga). 

Kao jedan od lidera u kategoriji namaza i sireva na našem tržištu, Mlekara Šabac imala je čast da učestvuje u anketi „Srbija bira“ koju je organizovao „Blic“. Pitanje je bilo „Koji vam je omiljeni proizvod Mlekare Šabac?”, a odgovori su pokazali da je čitaocima iz cele Srbije bilo jako teško da se opredele za najbolji.

Na prvom mestu, sa 29% glasova, našao se vrhunski klasik – Sirko sirni namaz. U pitanju je omiljeni kremasti sirni namaz svih generacija, koji u sebi ne sadrži aditive, a pritom dolazi u pakovanju koje omogućava produženu svežinu, sa čvrstom ambalažom od materijala koji mogu da se recikliraju. Sirko svoje mesto nalazi kako na sendvičima, tako i u pripremi glavnih jela ili zakuski sa sirnim punjenjem.

Srebrna medalja pripala je legendarnom A la Kajmaku, ukusnom namazu koji takođe ne sadrži aditive, zbog čega ga vole i brojni profesionalni kuvari. A la Kajmak predstavlja svojevrsni omaž Mlekare Šabac tradicionalnim srpskim proizvodima, a njegova unapređena receptura ga čini još mazivijim i kremastijim. I on dolazi u ambalaži sa čvrstim poklopcem, tako da ukoliko nakon prvog otvaranja ne smažete sav A la Kajmak, možete ponovo da ga zatvorite, sigurni da će duže očuvati svežinu, uz nepromenjen kvalitet.

Bronzanu medalju je, sa tek nekoliko glasova manje, odneo već uveliko kultni meki punomasni sir Šabačka koji predstavlja neizostavni sastojak svakog mezetluka i brojnih salata. Tajna Šabačke krije se u postupku ultrafiltracije mleka tokom proizvodnje, čime ovaj sir postaje nutritivno vredniji i kvalitetniji i ima značajno veći sadržaj visoko vrednih proteina surutke. Šabačka se slaže sa zelenom salatom, krastavcem, paradajzom ili paprikom. Salate obogaćuje proteinima, pa one tako postaju kompletan obrok koji možete poneti na posao ili poslužiti kao osvežavajuću, laku, večeru.

Na četvrto mesto, sa 15% vaših glasova, probio se Sirko beli sir, ali ova pozicija nije nimalo zanemarljiva, jer je u pitanju jedan od najnovijih članova našeg portfolija belih sireva. U pitanju je polumasni meki sir u salamuri sa 35% mm, nežnog i blagog ukusa, koji je već isečen na kocke radi lakše konzumacije. Kao i Šabačka, napravljen je od najkvalitetnijeg domaćeg kravljeg mleka, korišćenjem savremenih tehnoloških postupaka i to bez upotrebe konzervanasa, čime su očuvani su najvredniji sastojci mleka i omogućena je duga trajnost.

Sve u svemu, opravdali smo epitet „male kuće velikih sireva i namaza“ u kojoj će svako lako pronaći svoj najomiljeniji proizvod.

Ostavite odgovor