Mlekara Šabac dobitnik priznanja za doniranje hrane najugroženijima

Forum za odgovorno poslovanje zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo dodelio je tradicionalna Godišnja priznanja za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju ciljeva održivog razvoja u 2023. godini. Mlekara Šabac imala je čast da bude među dvadeset izuzetnih kompanija koje su dobitnici ovog priznanja.

Kao društveno odgovorna kompanija sa dugom tradicijom, nastojimo da svojim aktivnostima gradimo partnerski odnos sa društvenom zajednicom u kojoj poslujemo.

priznanje

Donacije Mlekare Šabac su, tokom 2023. godine, u najvećem broju slučajeva, bile realizovane u vidu naših proizvoda, te kroz podršku različitim manifestacijama i događajima, poput „Škole životnih veština“ u organizaciji humanitarne organzacije “Dečje srce” ili dobrotvorne akcije podele slatkih paketića u Hramu Svetog Save oko Božićnih praznika.

Za decu i mlade koji se nalaze u nepovoljnim životnim okolnostima su, preko humanitarne organizacije “Prijatelj u nevolji” donirani
poklon paketići sa našim proizvodima povodom novogodišnje akcije „Paketić osmeha vredan“, a među organizacijama koje smo podržali u 2023. našli su se i Udruženje samohranih majki iz Niša, Zavod “Male pčelice” iz Kragujevca, Centar za integraciju mladih, crkvena kuhinja i Humano srce grada Šapca.

Godišnja priznanja za doniranje hrane najugroženijima dodeljena su na ovogodišnjem CSR & ESG forumu. Forum za odgovorno poslovanje iKoalicija za dobročinstvo od 2021. godine dodeljuju godišnja priznanja kompanijama i organizacijama civilnog društva koje se
posebno ističu svojim doprinosom u borbi protiv siromaštva i ostvarenju ciljeva održivog razvoja, bilo kroz medijske aktivnosti ili kroz efikasnu saradnju s članicama Koalicije za dobročinstvo i lokalnim partnerima.

Koaliciju za dobročinstvo čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, Srpski filantropski forum, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Ostavite odgovor