Mi smo jedna od vodećih mlekara na tržištu Srbije sa tradicijom proizvodnje mleka i mlečnih proizvoda dugom više od 90 godina! Mlekara Šabac u izmenjenom obliku postoji još od 1931. godine.
Verni smo čuvari tradicionalnih ukusa s našeg podneblja, ali i moderna kompanija koja prihvata inovacije i sve izazove današnjice.

Naši proizvodi nastaju od visokokvalitetnog domaćeg mleka i sirovina prirodnog porekla, i težimo da isključimo upotrebu konzervansa i aditiva, što su prepoznali korisnici od Rusije, preko Evrope, do Amerike, gde izvozimo više od dve trećine našeg asortimana. Sarađujemo sa preko 700 domaćih proizvođača mleka, koji su naši strateški partneri. Proizvodi Mlekare Šabac odgovaraju najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti, a više od 75% sirovog mleka koje otkupimo usklađeno je sa kriterijumima Evropske unije i Carinske unije.


90 godina duga
tradicija proizvodnje
mleka i mlečnih
proizvoda
50 miliona litara mleka
preradimo u godini
75% otkupljenog sirovog
mleka odgovara kriterijumima
EU i Carinske unije
20.000 tona
mlečnih proizvoda
70% ukupne
proizvodnje plasiramo
na tri kontinenta
700 farmi
iz Srbije sarađuje
sa nama

Naša vizija, misija i vrednosti

VIZIJA

Mesto gde zadovoljni zaposleni stvaraju pouzdana partnerstva i voljene proizvode za ceo svet

MISIJA

Posvećeno čuvamo tradiciju, smelo uvodimo inovacije i s ponosom pravimo jedinstvene ukuse koji spajaju različitosti

VREDNOSTI
POSVEĆENOST

Posvećeni smo tradiciji, kvalitetu, sticanju i deljenju znanja sa našim kolegama

KREATIVNOST

Svakoga dana nalazimo nove načine da napredujemo, rastemo i prevazilazimo izazove

POŠTOVANJE

Poštujemo potrošače, jedni druge, naše različitosti i partnerstva koje gradimo

SMELOST

Sanjamo velike snove, osvajamo nova tržišta, nasmejani smo i kada je teško

STRASTVENOST

Volimo to što radimo, energični smo i sa entuzijazmom pristupamo svakom novom proizvodu koji će obradovati naše potrošače

Karijera


Ukoliko ste zainteresovani za rad u dinamičnoj industriji i timskom okruženju, molimo Vas da svoju radnu biografiju (CV) pošaljete na hr@mlekara-sabac.com


Izborom kvalitetnih sirovina, kontrolom kvaliteta, savremenom proizvodnom opremom i tehnološkim postupcima ‒ potrošačima pružamo samo provereno najbolje i visokokvalitetne proizvode. Mlekara Šabac na tržištu posluje više od 90 godina, a dokaz kvaliteta su i najviši sertifikati u proizvodnji hrane koje imamo – naglašava Radenka Golubović, Senior menadžer za IMS i kontrolu kvaliteta koja u ovoj kompaniji radi više od 30 godina.

Koje sertifikate o kvalitetu imaju proizvodi Mlekare Šabac?

Mlekara Šabac ispunjava svetske standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, čime je stekla IFS Food sertifikat – još jedan iz grupe najviših sertifikata u proizvodnji hrane, izdat od strane sertifikacione kuće Quality Austria. Zahvaljujući sertifikatima iz grupe globalnih GFSI standarda, Mlekara Šabac nastupa kao najveći izvoznik visoko kvalitetnih mlečnih proizvoda iz Srbije na tržištima od Rusije preko Evrope do Amerike. Takođe, tu su još i ISO 9001 (upravljanje kvalitetom), ISO 14001 (upravljanje zaštitom životne sredine), ISO 45001 (upravljanje zdravljem i bezbednošću na radu), kao i ISO 50001 (upravljanje energijom), kao i HALAL sertifikat. Ovi važni sertifikati ukazuju na naše održivo poslovanje i kvalitet proizvoda koji nudimo potrošačima.

Koliko su potvrde o kvalitetu važne za Mlekaru, ali i za potrošače?

Ispunjenje IFS standarda i sticanje sertifikata dodatna je vrednost za našu kompaniju jer nam otvara vrata svetskih prodajnih lanaca kao što su: Spar, Carrefour, Aldi, METRO Cash&Carry, Tesco i drugih, ali i za potrošače. Sa jedne strane pokazali smo, koliko su zaposleni u Mlekari Šabac odgovorni za bezbednost i kvalitet naših mlečnih proizvoda, a sa druge da je posvećenost potrošačima širom sveta glavni vodič i izvor inspiracije za svaki novi projekat.

Kako se dolazi do kvalitetnog proizvoda?

Godišnje preradimo 50 miliona litara mleka, zahvaljujući upravo visoko savremenim tehnološkim postupcima i plasiramo više od 20 hiljada tona gotovih proizvoda u modernoj ambalaži. Od oko 700 domaćih farmera dnevno otkupljujemo 150.000 litara sirovog mleka. I odatle sve počinje ‒ od partnerstva koje smo gradili decenijama, jer neki od farmera sa nama sarađuju više od pola veka, njihove stalne edukacije i podrške, svakodnevnog uzorkovanja sirovog mleka, kontrole kvaliteta, dodatnih analiza, ne samo u našoj laboratoriji već i kod drugih akreditovanih laboratorija. Kvalitet naših proizvoda usklađen je u potpunosti sa svim regulativama u Srbiji, ali i sa procedurama koje zahtevaju inostrana tržišta na koja izvozimo.