Mlekara Šabac veruje u neprestane inovacije koje rezultiraju prirodnim proizvodima
u ambalaži koja može da se reciklira do 100%
Jedinstveni sirni namazi A la Kajmak i Sirko, koji postoje više decenija, prave se po tradicionalnoj recepturi od mleka sa domacih farmi, bez konzervansa i aditiva, a od ovog leta prodavace se u ambalaži koja može da se u potpunosti reciklira. Ovo je još jedan korak dalje u inovacijama koje Mlekara Šabac neprestano uvodi jer veruje i posvecena je kvalitetu prirodnih proizvoda od mleka, potrošacima i zaštiti životne sredine.
Zahvaljujuci novoj, unapređenoj i prakticnijoj ambalaži sirnih namaza, koja ce imati cvrsti poklopac na svim proizvodima dodatno se cuva njihova svežina a kvalitet ostaje nepromenjen, jer ova ambalaža može da se po otvaranju ponovo zatvori. Na taj nacin Mlekara Šabac, koja svoje proizvode plasira u Srbiji ali i izvozi najveci deo asortimana na tržištima od Rusije preko Evrope do Amerike, pridružila se globalnim inicijativama koje se ticu smanjenja bacanja neiskorišcene hrane i reciklaže ambalaže, cime se direktno utice na kvalitet života i zaštitu životne sredine. Ova poslednja u nizu inovacija logican je sled nakon uvođenja World Class Manufacturing Sistema u saradnji sa kompanijom TetraPak, cime je uveden alat za detaljno pracenje kompletne proizvodnje i podizanje njene efikasnosti na metodican i sistemski nacin, dobijanja IFS – najvišeg svetskog sertifikata u proizvodnji hrane, osvajanja ISO 50001 standarda – koji se odnosi na energetsku efikasnost i uvođenja Data Matrix tehnologije, cime se znacajno unapređuje track&trace sistem pracenja proizvoda u kompletnom lancu, od proizvodnje do plasiranja na police u radnjama.
Prica Mlekare Šabac ne prestaje ovde, svoju 90 godina dugu tradiciju proizvodnje u Srbiji nastavljaju sa puno ljubavi, a u planu je i izgradnja fabrike u Rusiji kao sledeci strateški korak daljeg razvoja.

Ostavite odgovor