Šabačka punomasni sir je sastavni deo svakog domaćeg mezetluka, ali i salate. Uz ovaj sir, salata se pretvara u gurmanski obrok. Šabačka, beli mekani sir lepo se slaže sa zelenom salatom, krastavcem, paradajzom ili paprikom. Salate obogaćuje belančevinama pa tako postaju celoviti obrok koji možete poneti na posao ili poslužiti kao osvežavajuću, laku večeru.

Šabačka – meki sir Mlekare Šabac proizvodi se tehnološkim postupkom ultrafiltracije mleka. Ovaj postupak proizvodnje čini sir nutritivno vrednijim i kvalitetnijim u odnosu na sireve proizvedene klasičnim postupcima, zbog znatno većeg sadržaja visoko vrednih tzv. proteina surutke – albumina i globulina.

Šabačka je nosilac žiga „Čuvarkuća“. Ovo priznanje dodeljuje Privredna komora Srbije kroz projekat „Stvarano u Srbiji“ a oznaku „Čuvarkuća“ je kreirala kako bi pružila podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, ali i edukovala potrošače o važnosti kupovine tih proizvoda, kao i o njihovom visokom kvalitetu i domaćem poreklu. Ova oznaka će svima pomoći da pri kupovini budu sigurni da kupuju proizvode napravljene u Srbiji i da time čuvaju Srbiju, sebe i svoju porodicu!

Prosečna nutritivna vrednost 100g
Energetska vrednost 818 kJ / 197 kcal
Masti 15,5 g
od toga zasićene masne kiseline 10,5 g
Ugljeni hidrati 2,6 g
od toga šećeri 2,4 g
Proteini 11,8 g
So 2 g